Lehed

Ilus

pühapäev, 17. november 2013

Arvustus: Charriol eau de parfum (2008)

 Charriol on tuntud Šveitsi luksusbränd, mis toodab aastast 1983 peamiselt ehteid, kellasid ja erinevaid aksessuaare. Aastal 2008 lisandus nende tootevalikusse ka kolm lõhna, millest ühte teile tutvustangi – naistele loodud parfüümvett Charriol. Hiljem on nad turule toonud veel kuus meestele ja neli naistele mõeldud parfüümi, viimase neist aastal 2013.



Esimene asi, mis Charriol edp puhul lummab, on ülimalt luksuslik pudel. Rattakujulise flakooni klaaspind on matistamistehnika abil osaliselt läbipaistmatuks muudetud, mis annab talle peenelt vanaaegse ilme. Luksust lisab pudeli kaelale asetuv kristallidega kaunistatud rõngas, mida saab eemaldada, et siis näiteks soovi korral sõrmusena kasutada või kanda kaelas keti küljes. 









Pudel pudeliks, kõige olulisem on ikkagi sisu! Paljudele tänapäeva parfüümitootjatele saab ette heita liigset kokkuhoidu, sünteetikaga liialdamist, iseloomu puudumist. Kuigi Charriol edp puhul pole minu meelest tegu just viit tärni vääriva parfüümiga, paneks ma talle tubli nelja küll. Tegu on mõnusa sooja lõhnaga, mis pole oma ülesehituselt traditsiooniline kolmekihiline, vaid lineaarne. Noodid on meeldivalt ja korrektselt omavahel balansis, ei ole ühegi noodi liigset domineerimist teiste üle.



Ilmselt meeldib Charriol eau de parfum neile, kes armastavad naiselikke ja idamaiseid, kergeid, mitte liiga tugevaid lõhnu. Temast hõngub sooja vanilli, ambrat, kergeid puidunoote, leebet (mitte lääget) mangot, pehmet viirukit, puudriselt magusat tonka uba. Soovitaksin Charriol edp’d neile, kes tahaksid idamaiste parfüümidega tutvust teha, kuid on neid alati veidi peljanud – esimeseks orientaalseks lõhnaks on ta ideaalne!


Lõhnanoodid: kadakamarjad, apelsiniõis, mango, viiruk, frangipaniõis, vanillorhidee, ambra, tonka uba, puidunoodid, patšuli
Püsivus:  keskmine (4–6 h)
Tugevus:  keskmine 


6 kommentaari: