Lehed

Ilus

pühapäev, 8. september 2013

Arvustus: Bvlgari Black (1998), suurlinnahõngune androgüün

Bvlgari Blacki juurde juhatas mind hoopis üks teine parfüüm. Nimelt Comme des Garçons’i Garage. Garage on niivõrd haruldane ja põnev lõhn, et väärib kunagi tulevikus omaette arvustust ja ma ei hakka hetkel tal pikemalt peatuma, kuid otsides midagi veidigi samaväärset, soovitati mul tutvuda Blackiga.

 Blacki võib kõhklemata pidada Bvlgari kõige originaalsemaks ja kummalisemaks parfüümiks. Tema ainus ühenduslüli teiste Bvlgari lõhnadega on tee noot (pea kõigis Bvlgari lõhnades on kasutatud mõne tee lõhnanooti). Tegu on ametlikult unisex-parfüümiga ja mina olen selle definitsiooniga täielikult nõus, kuigi arvan, et kõigile ja igasse situatsiooni see lõhn ei sobi. Samuti vajab see vastavat riietust, vähemalt naistel. Kindlasti ei ole tegu kleidiga või sitside-satside-litritega sobiva lõhnaga. Pigem on Black selline, mida kanda teksade, t-särgi, tagi ja ketside või saabastega. Muidugi peab ka vastav hoiak asjaga kaasas käima. Ja milline on Blacki kasutav mees? Kuna tegu on siiski unisexiga, siis kindlasti nägus, hästi hoolitsetud ja kergelt nonchalant. Mingil põhjusel kasutavad Blacki rohkem just mehed ja lõhnafoorumites käivad tihti vaidlused selle üle, et kummale soole ta siis ikkagi paremini sobib. Naised väidavad, et meeste jaoks on ta vaniljenootide tõttu liiga pehme ning üldse liiga puudrine. Mehed jällegi on veendumusel, et kuna tegu on kergelt suitsuse ja põlenud kummi nootidega parfüümiga, siis on see ju täiesti mehelik lõhn. Aga kas just see ei tee ühest parfüümist unisexi, kui mõlemad sugupooled teda omaks peavad?









Eesti keeles on selline naljakas väljend nagu "pole haisugi". Lõhnaarvustuste kirjutamise juures võib see ootamatult kasulikuks osutuda. Kuigi Blacki ametlike nootide hulgas on nii roos kui ka jasmiin, pole tegelikult lilledest haisugi. Tegu on täielikult lillevaba parfüümiga. Kui lõhna piserdada, siis esmalt avaneb küll veidi tsitrusenoote, kuid nad kaovad sama kiiresti, kui ilmusid. See, mis edasi juhtub, on puhas maagia. Kvaliteetne, värske, puhas kõrbev kumm. Mitte mingi ebameeldiv kärsahais, vaid tõeliselt nauditav aroom. Mõne aja pärast kerkib esile kergelt puudrine vanill. Kummalisel kombel ei ole Black üles ehitatud traditsioonilisele lõhnapüramiidile, vaid kummilõhn jääbki vaniljelõhnaga vahelduma. Sekka veel nahka, puitu ja hõrku Lapsang Souchong teed. Lõhn ei ole tugev, vaid püsib naha lähedal.

Tipunoodid: Lapsang Souchong tee, bergamot, roos
Südamenoodid: sandlipuu, seeder, jasmiin
Põhjanoodid: nahk, ambra, muskus, vanilje, tammesammal
Püsivus: hea (8-10 h)
Tugevus: nõrk

Kuna Blacki saab soetada ka üpris soodsa hinnaga (75 ml alla 40 euri), siis soovitan kindlasti soetada.

Väidetavalt on tegu Angelina Jolie lemmikparfüümiga ja nii stiilsel daamil ei saa ju halb maitse olla!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar